Fri frakt inom Sverige vid order över 1000 kr • Dagliga leveranser
Sök

Adress:

Industrigatan 19

582 77 Linköping

Telefon:

013- 13 70 70

Epost:

order@tigerstad.se

Öppettider

Order via telefon
Måndag – torsdag: 8 – 16
Fredag: 8 – 15

Butiken
Måndag – torsdag: 10 – 16
Fredag: 10 – 15
Lunchstängt: 12 – 13

 

information

Hur lång leveranstid har ni?
Lagervaror beställda innan kl. 12:00 mån-fre sänds vanligtvis samma dag. 
Icke lagerförda varor har leveranstid på 1-7 arbetsdagar efter det att vi har mottagit din beställning.

 

Vad händer om det är leveransförseningar?

Om leveransförseningar uppstår meddelar vi dig det genom e-post. Du som kund har alltid rätt att häva köpet vid leveransförseningar. Vi kommer att göra allt som står i vår makt för att fullfölja din beställning. Det kan finnas tillfällen som gör det omöjligt att fullfölja beställningen exempelvis då vår leverantör inte kan fullfölja sitt åtagande till oss. Vi förbehåller oss rätten att friskriva oss från all ersättning till kund gällande leveransförseningar. 

 

Kan jag returnera en vara? 

Eventuella returer ska ske inom 8 dagar efter att varan levererats och efter överenskommelse med Rune Tigerstad AB. Varor som är specialtillverkade eller specialbeställts återtages ej. 
Information om åtgärder vid retur, vänligen kontakta oss. Vi reserverar oss för tryckfel på hemsidan.

 

Vad gäller vid frakt? 

Samtliga angivna priser på hemsidan gäller fritt vårt varuhus i Linköping.
Vi erbjuder kostnadsfri leverans inom Sverige om ordervärdet överstiger 1000 SEK exklusive moms.
Vid ordervärde understigande angivna gränser tillkommer fraktkostnad om 120 SEK exklusive moms. Frakttillägg till glesbygd & ö-orter.

Vid order utanför Sveriges gränser sker leverans först efter överenskommelse om frakt och tullkostnader samt eventuella andra kostnader.

 

Vid köp till privatadress eller privatperson

Till privatadress eller privatperson så används Schenker Parcel-ombud, vilket innebär att högst 1 kolli upp till 20 kg skickas till närmsta ombud för avhämtning av kund. Om det är större sändning så används Comfort-/Schenkerterminal. Varorna skickas till närmsta Schenkerterminal enligt kunds postnummer och uthämtas av kund.

Ej uthämtade sändningar debiteras till kund med frakt samt returfrakt tillbaka till Tigerstads lager.

 

Vad gör jag om min leverans är fraktskadad? 

Vid eventuell transportskada på emballage skall det anmärkas omedelbart till transportören. Om det efter leverans framgår att godset är skadat, utan tidigare synlig påverkan på emballaget, skall detta omgående påtalas för Rune Tigerstads AB senast 5 dagar efter att godset har mottagits. 

Anmäl ev. skadat gods via telefon 013 – 137070 eller mail order@tigerstad.se. Glöm ej ange fraktsedelsnummer samt eventuellt skadenummer från transportör.

 

Har man öppet köp på varorna? 

Enligt Distansavtalslagen har du som kund rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar efter det att du har tagit emot varan och utan speciell anledning. Rune Tigerstad AB tillämpar Distansavtalslagen dessutom erbjuder vi dig ångerrätt / öppet köp i 30 dagar från den dagen då du tagit emot varan. Du som kund står för returfrakten vid åberopande av ångerrätt och öppet köp i 30 dagar, se nedan under rubriken ”Så här gör du en retur”. 

Öppet köp
Enligt Distansavtalslagens 14 § gäller inte ångerrätt, om avtalet avser:

 • En tjänst och fullgörandet har påbörjats med konsumentens samtycke under ångerfristen. Exempel på produkter som tillhör denna punkt är abonnemang.
 • En vara som på grund av sin beskaffenhet inte kan återlämnas eller som snabbt kan försämras eller bli för gammal. Exempel på produkter som faller inom denna punkt är bläckpatroner, kylfläktar, projektorer etc.
 • En förseglad ljud-eller bildupptagning eller ett förseglat datorprogram och förseglingen har brutits.
 • Ångerrätt och öppet köp 30 dagar gäller ej företag.

Vid åberopande av ångerrätt & öppet köp vill vi att följande beaktas:

 • Meddela till Rune Tigerstad AB:s kundtjänst och returnera beställningen inom 30 dagar efter det att du har mottagit beställningen eller en väsentlig del av den.
 • Varan ska vara i oförändrat skick, dvs oanvänd, ej förstörd eller skadad.
 • Returnera varan i produktkartongen med det avsedda inneremballaget.
 • Varan ska vara komplett. Detta innebär att alla tillbehör såsom bruksanvisning, batterier m.m. ska gå med i returen.

Rune Tigerstad AB förbehåller sig rätten att i de fall returen ej är komplett, debitera självkostnadspris för de saknade delarna. Rune Tigerstad AB kommer ej lösa ut paket mot postförskott.

Så här gör du en retur:

 •  Om din retur väger mindre än 20 kg postar du via Postens serviceställe.
 • Vid returer över 20 kg kontaktar du vår Kundservice för att få utsänt en returfraktsedel. Detta för att Postens serviceställe inte kan hantera paket som väger över 20 kg. Betalningen för returfrakten justerar vi i samband med utbetalningen av dina pengar.
 • Tänk på att du har ansvaret för transporten tillbaka till oss. Paketera varan väl. Använd alltid produktkartongen med det avsedda inneremballaget. Tänk därför på att spara denna kartong, åtminstone under de 30 dagar som Ångerrätt & Öppet köp gäller.
 • Skicka alltid returen som innehåller värdegods som rekommenderad post. Spara kvittot
 

Reklamation
Enligt Konsumentköplagen har du som kund reklamationsrätt i 2 år, varor köpta efter den 1 april 2005 har du 3 års reklamationsrätt på, efter det att du har tagit emot varan. Rune Tigerstad AB tillämpar Konsumentköplagens reklamationsrätt dessutom erbjuder vi dig garanti , se punkt 5. Garanti i våra köpvillkor. Rune Tigerstad AB besiktigar varje försändelse innan den skickas till dig. Skulle varan ändå vara skadad eller felexpedierad när den anländer så åtar vi oss att kostnadsfritt åtgärda felet. OBS! Det är viktigt att du gör en korrekt anmälan. Synligt fel: Anmäls direkt till chauffören vid mottagandet av varan. Dolt fel: Anmäls till Rune Tigerstad AB Kundservice inom 3 dagar från mottagandet av varan. En produkt som vi har konstaterat att den är felexpedierad alternativt skadad byter vi ut om du så önskar eller betalar tillbaka pengarna samt fraktkostnaden. Om du beställt fler varor än den du returnerat betalar vi dock inte tillbaka hela fraktkostnaden. Vid reklamtion av varor köpta med kreditkort kommer återbetalning ske till det kreditkort du använde vid köpet. Återbetalning kommer att ske inom 10 dagar efter det att vi godkänt ditt återköp. 

KÖPVILLKOR

Rune Tigerstad AB (556144-7870) är verksamt på den svenska marknaden med butik och lager placerat i Linköping. Vi är ett B2B företag och vänder oss till både stora och små företag kommuner, landsting samt statliga myndigheter återfinns också i vårt kundregister. Försäljning till privatmarkanden sker givetvis också, men då endast emot kortbetalning. Något man ska tänka på som privatperson är att utkörning sker med Schenker under normal kontorstid samt efter överenskommelse med åkeri. Alla våra priser visas exklusive moms.

Vid beställning träffas avtal om köp först när Rune Tigerstad AB bekräftat beställningen genom en e-postad orderbekräftelse. Orderbekräftelsen genereras automatiskt av Rune Tigerstad ABs databas utan manuell översyn. Vid eventuella felaktigheter i t ex angivande av pris, leveranstid eller utgången artikel etc. förbehåller vi oss rätten att korrigera detta i efterhand. Vid beställning kan endast avtal ingås på svenska. Avtalen arkiveras hos oss och är tillgängliga via Rune Tigerstad AB:s kundservice.

 

PRIS
Samtliga priser är angivna i svenska kronor exklusive moms om du som användare ej valt att ändra inställningarna för visning av pris/valuta. Priserna baseras på inköpspriser per den 1 januari 2020 och gäller vid köp av helförpackning om ej annat anges.
Vi förbehåller oss rätten att ändra priser utan förekommande meddelande. Ändringar kan bero på prisjusteringar från fabrikant, valutaförändringar, ändrade råvarupriser eller annat som vi ej råder över.

 

BETALNINGSSÄTT
Rune Tigerstad AB erbjuder följande betalningssätt vid beställning via hemsidan:

Faktura – Beställda varor skickas mot faktura. Detta med betalningsvillkor 30 dagar netto. Vid betalning efter förfallodagen debiteras lagstadgad dröjmålsränta samt påminnelseavgift. Föregås av sedvanlig kreditprövning. Gäller endast företagskunder.

Betala direkt – Vi använder oss av Klarna. Betala direkt med ditt kort genom att fylla i dina kortuppgifter. Du kan också betala med ditt bankkonto med hjälp av BankID.

 

SÄKERHET
Vi är angelägna om att de betalningsalternativ vi erbjuder är säkra. Har du frågor kring säkerheten eller vill veta mer om de betalningssätt vi erbjuder, kontakta vår Kundservice på telefon: 013 – 137070 eller kontakta din bank.

 

ÄGARFÖRBEHÅLL

Samtliga varor förblir Rune Tigerstad AB:s egendom till dess full betalning skett. 

Om oss

Rune Tigerstad AB

Rune Tigerstad AB är ett familjeföretag med traditioner sedan 1925. Genom åren har det viktigaste för oss alltid varit att erbjuda våra kunder personlig service som ofta kännetecknar ett familjeföretag. Tillsammans med de ledande leverantörerna är vår målsättning att vara en komplett samarbetspartner inom kontorsprodukter. 

 

Affärsidé

Varuhuset Tigerstad skall genom stora inköp och snabba leveranser erbjuda sina kunder en attraktiv marknadsplats för kontorsmaterial.    

Information om personuppgifter

Det är viktigt för oss på Tigerstads att du känner dig trygg med att vi hanterar dina personuppgifter med största omsorg och enlighet med GDPR, så att vi kan ge dig en positiv och relevant upplevelse genom de tjänster och erbjudanden vi förmedlar.

Som kund hos Tigerstads kan du vara trygg i att vi endast registrerar de uppgifter som krävs för att vi ska kunna leverera till dig.

För våra leverantörer hanterar vi personuppgifter om enskilda näringsidkare och uppgifter för kontaktpersoner för att hantera avtalet oss emellan. För våra vänner som inte är kund men vill få information från Tigerstads registrerar vi endast de uppgifter vi behöver för att hålla kontakten och efter samtycke från dem. Vi delar inte ut personuppgifter till någon tredje part annat än vad myndigheterna kräver av oss i enlighet med personuppgiftsförordningen. Du kan när som helst ta tillbaka ditt samtycke genom att klicka på avregistreringslänken men vi hoppas såklart att du vill fortsätta hålla dig uppdaterad med relevant information, nyheter och erbjudanden från oss, och ser fram emot att försätta dela dessa med dig!

 

Information om cookies

Cookies används för att följa upp trafiken på webbplatsen i syfte att kunna förbättra den. Under tiden du är inne på webbsidan lagras sesionskakor i din dators minne. De försvinner när du stänger din webbläsare. Ingen personlig information som t.ex. epost eller namn sparas om besökaren. Vi lagrar ingen cookie-information och vi delar ingen information med utomstående part.    

Rune Tigerstad AB:s miljöpolicy är lika enkel som självklar. ”Speciellt angeläget är att produkterna där så är möjligt är tillverkade på miljövänligt sätt. Vårt sortiment består i största möjliga omfattning av miljövänliga produkter”. Vi satsar sedan många år tillbaka på att ständigt utveckla och förbättra vårt miljöarbete. Leveranser är en del som man lätt glömmer när man pratar miljö men de står för en stor del av den negativa miljöpåverkan.

 

I enlighet med vår miljöpolicy arbetar vi för närvarande med att minimera påverkan från våra transporter. Vi har ett samarbete med Schenker BTL som har en stark miljömedvetenhet med både bränsle samt däck . De bedriver även utbildning till på hur man kör mer miljömedvetet. Att vi sedan har ett stort eget lager som rymmer alla våra artiklar, gör att vi levererar produkterna från ett och samma ställe. En annan del i verksamheten vi tittar på är uppvärmning samt belysning. Vår belysning består av lysrör som uppfyller miljökrav. Vår uppvärmning är fjärrvärme som kommer från Tekniska Verken Linköping. En mer effektiv användning av lagerutrymmen innebär ett minskat behov av uppvärmning och belysning. Sedan har vi givetvis produkterna vi säljer, där vi med omsorg väljer produkter som motsvarar våra kvalitetskrav samt miljökrav.

 

Vi ska integrera miljöfrågorna i vårt utbud av produkter och tjänster. Speciellt angeläget är att produkterna där så är möjligt är tillverkade på miljövänligt sätt. Vårt sortiment består i största möjliga omfattning av miljövänliga produkter. Vi hushåller med företagets resurser och arbetar för att minska miljöbelastningen som uppstår i företagets verksamhet. Vi är anslutna till REPA som är näringslivets system för återvinning av förpackningar.