Fri frakt inom Sverige vid order över 1000 kr • Dagliga leveranser
Sök

BAKA EN TIGERKAKA TILL FREDAGS FIKAT!

Det här behöver du till 12 portioner:

  • 3 ägg
  • 100 gram smör
  • 1 dl mjölk
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 2 krm vaniljessens eller 2 tsk vaniljsocker
  • 3 dl mjöl
  • 2,5 dl socker
  • 2 msk kakao
  • Nypa salt

 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader och varmluft, om du har vanlig ugn blir 200 grader bra
  2. Smörj och ströbröda en sockerkaksform.
  3. Smält smöret och häll i mjölken.
  4. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt.
  5. I en ny bunke blandar du mjöl, salt, vaniljsocker, bakpulver och rör sedan försiktigt ner äggblandning i omgångar med smörblandningen till en slät smet.
  6. Häll hälften av smeten i en ny bunke och blanda i kakao och lite mjölk för att det inte ska bli för torrt.
  7. Nu gör vi tiger av kakan! Häll lite av den vita smeten i botten av din form. Varva sedan med chokladsmeten och upprepa tills smeten är slut. Dra slutligen försiktigt med en smörkniv för att skapa snygga tigerränder.
  8. Grädda tigerkakan längst ner i ugnen i cirka 35 – 40 min. Känn med en sticka att den är klar. Låt kakan svalna innan du vänder den ur formen.